okr v e-commerce

OKR v e-commerce: reportáž z eventu

Nedávno jsme ve spolupráci s OKR Mastermind uspořádali event zaměřený na využití OKR v e-commerce. Pro MageXo, stejně jako pro mnoho dalších e-commerce firem, jsou OKR cenným nástrojem jak realizovat svou strategii. Jaká témata jsme probírali? Přečtěte si náš stručný report z této akce.

go headless

Go headless #3 – Mikroslužby a architektura

Architektura mikroslužeb je způsob vytváření softwarových aplikací, při kterém je aplikace rozdělena na malé, nezávislé a volně provázané služby. Pojďme se podívat na jejich význam v kontextu headless přístupu.

Mage Titans 2023: report z komunitní Magento konference

Náš kolega Marek Kubačák se nedávno zúčastnil konference Mage Titans 2023 v Manchesteru a my vám přinášíme krátké zpravodajství o tom, co tam zažil a jaké jsou nejnovější trendy v oblasti Magento. 

Hyvä vs. PWA: Co je vhodnější pro váš e-commerce?

Hyvä a PWA (progresivní webová aplikace). Často se o nich mluví v souvislosti s modernizací Magento e-commerce. Jedná se o dvě různé technologie či přístupy, které mohou být použity pro různé účely. Hyvä je šablona pro vytváření e-commerce webů, zatímco PWA jsou moderní webové aplikace. Jaké přesně jsou mezi nimi rozdíly, kdy je použít, pro koho jsou vhodné a co vám mohou přinést? Pojďme se na to podívat pěkně zblízka.

headless

Go headless #2 – Kombinace headless a PWA

Headless PWA (progresivní webová aplikace) je považována za jeden z nejvýznamnějších pokroků v oblasti e-commerce. Zatímco headless přímo odkazuje na vztah mezi frontendem a backendem webu, PWA je typem frontendové aplikace. Ačkoli jsou tyto dvě technologie na sobě navzájem nezávislé, často jsou ve světě moderního e-commerce používány společně. Proč tomu tak je?

Adobe Commerce: Co je nového?

Víte, co je nového a co se chystá ve světě Adobe Commerce? Shrnuli jsme pro vás to nejzásadnější, aby vám nic důležitého neuniklo.

Go headless #1 – Výhody headless řešení

Headless commerce je poslední dobou stále častěji považován za budoucnost e-commerce. Připravili jsme pro vás sérii článků, ve kterých se s tímto přístupem postupně seznámíme. V tomto prvním článku se zaměříme na jeho obecné výhody, např. jak vám pomůže zjednodušit customizaci a personalizaci, zvýšit flexibilitu či zlepšit SEO a konverzní poměr.

PWA vs. nativní mobilní aplikace

Mnoho e-shopů se potýká s chabou mobilní prezentací a špatným výkonem. Ve snaze o zlepšení se mnoho manažerů rozhoduje mezi dvěma řešeními: investicí do PWA nebo vývojem nativní mobilní aplikace. Pojďme se blíže podívat na rozdíly mezi těmito možnostmi a na to, jak vybrat to správné řešení právě pro vás.

Kdy je ten správný čas začít řešit PWA?

Zajímají vás progresivní webové aplikace, ale stále váháte, zda je to pro vaši firmu to pravé řešení? A jak poznáte, kdy je ten správný čas se do toho pustit? Pojďme se na to podívat blíže.