Shopify Magic: AI inovace pro váš e-shop

Současné e-commerce platformy stále více rozšiřují nabídku AI nástrojů, aby koncovým uživatelům poskytly osobnější a poutavější zážitek z nakupování. Od doporučování produktů, přes automatizaci procesů až po personalizovaný zákaznický servis. Pojďme se společně podívat, jaké AI nástroje nabízí Shopify.

Shopify ai nástroje

Shopify Magic

Shopify Magic je sada AI funkcí, které jsou integrovány napříč produkty a workflow Shopify a poskytují personalizovanou, kontextově relevantní podporu pro řadu úkolů v oblasti budování obchodu, marketingu, zákaznické podpory a správy back office. Nástroje Shopify Magic jsou v současné době k dispozici zdarma všem bez ohledu na plán předplatného. Přístup a dostupnost konkrétních funkcí se však může lišit.

Co tedy Shopify Magic umí?

Automatické generování textu

Shopify Magic využívá vámi zadané informace k vygenerování návrhů obsahu, jako jsou popisy produktů, předměty e-mailů, nadpisy apod. Automatické generování textu se opírá o velké jazykové modely (LLM), což jsou počítačové programy určené ke zpracování a porozumění lidskému jazyku. LLM fungují na základě analýzy obrovského množství textových dat, jako jsou knihy, články a webové stránky, a pomocí statistických algoritmů se učí vzorce a vztahy mezi slovy a frázemi. LLM mohou plnit různé úkoly, například odpovídat na otázky, překládat jazyky, shrnout text a vytvářet původní obsah. 

Příklady využití:

  • Příspěvky na blogu
  • Stránky
  • Popisy produktů – stačí několik klíčových slov a Shopify Magic doplní zbytek, vygeneruje nápady vhodné pro SEO a efektivnější obsah vašich webovek
  • Email – Shopify Magic funguje jako komunikační asistent, který vám pomůže zvýšit efektivitu. Ví, kdy je nejlepší odeslat korespondenci a jak vygenerovat předmět a návrh textu.
  • Okamžité odpovědi a návrhy odpovědí v Shopify Inbox – Shopify Magic navrhuje personalizované odpovědi na nejčastější dotazy pro vaši firmu, které můžete po zhlédnutí ihned publikovat.
  • Editor šablon
Transformace pozadí obrázků produktů (zatím v režimu early access)

Již zanedlouho bude možné pomocí několika kliknutí nebo klíčových slov okamžitě vytvořit, přizpůsobit nebo odstranit pozadí stávajících obrázků produktů. Pozadí můžete nahradit buď plnou barvou, motivem vytvořeným umělou inteligencí nebo si můžete vybrat z přednastavených motivů. Vygenerovat nové pozadí lze jednoduše pomocí vlastních popisných klíčových slov nebo krátkých frází.

AI chatbot (zatím v režimu early access)

Chatboti mohou odpovídat na časté dotazy, pomáhat s objednávkami a dokonce řešit jednoduché problémy. Shopify Magic vám pomůže vygenerovat personalizované a relevantní odpovědi na dotazy zákazníků, abyste mohli rychle odpovídat a poskytovat vynikající zákaznickou zkušenost. Shopify Magic využívá informace z vašeho e-shopu k automatickému generování navrhovaných odpovědí během konverzací. Tyto návrhy se zobrazí v panelu konverzace, pokud splňuje následující požadavky:

  • V konverzaci je alespoň jedna zpráva od zákazníka.
  • Na zprávu zákazníka jste ještě neodpověděli.
  • Váš e-shop obsahuje dostatek informací, abyste mohli zákazníkovi odpovědět na jeho otázku. 

Poté, co zkontrolujete správnost a tón navrhované odpovědi, klikněte na tlačítko Odeslat a je to.

S jakými otázkami bude umět chatbot pomoci?

  • slevy – např. odeslání slevového kódu v konverzaci, když na něj zákazník klikne, automaticky se uplatní v jeho košíku
  • podmínky obchodu
  • doprava
  • produkty (kromě ceny produktu, variant a stavu zásob) – např. odeslání odkazu na produkt, obrázku nebo videa v konverzaci
  • další informace o obchodu

Správa konverzací

Abyste mohli zprávy od zákazníků lépe spravovat a určovat jejich priority, Inbox automaticky označuje konverzaci tématem. Každá zpráva odeslaná zákazníkem je analyzována a pokud je vysoká pravděpodobnost, že odpovídá tématu, automaticky se použije příslušný štítek. Zároveň můžete konverzaci v chatu přiřadit konkrétnímu zaměstnanci, který má k chatu oprávnění. Užitečný je i profil zákazníka, kde se zobrazují podrobnosti o zákazníkovi (např. nový nebo vracející), jeho poloha a časové pásmo a veškeré relevantní údaje o objednávce. Na profilu zákazníka můžete také zanechat poznámky, které jsou viditelné pouze pro vás.

Shopify Sidekick – nový AI asistent (zatím v režimu early access)

Sidekick je založen na technologii Shopify Magic a je vycvičen tak, aby znal celou platformu Shopify a měl přístup ke kontextu, datům a odborným znalostem, které mu umožní vytvářet vysoce personalizovanou a relevantní podporu pro celou řadu úkolů. Sidekick tedy bude fungovat jako váš osobní poradce 24/7, který vám poskytne odborné rady na míru a umožní vám dosáhnout lepších výsledků. Získáte užitné návody krok za krokem pro vše týkající se aplikace Shopify, od nastavení přepravy až po sledování skladových zásob.

Sidekick vám okamžitě vytvoří potřebné přehledy, které vám pomohou rozhodnout, co je pro váš business nejlepší. Zároveň vám navrhne obsah, který nejenže odpovídá vaší značce, ale také dokáže zaujmout vaší cílovou skupinu.

V tuto chvíli ještě není technologie k dispozici všem, lze se pouze zaregistrovat pro možnost získání early access prostřednictvím formuláře na této stránce.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.