Přehled cen a poplatků Shopify

Když vybíráte nejvhodnější e-commerce platformu pro váš e-shop, budou vás kromě jejích vlastností, funkcí a možností určitě zajímat i náklady. V tomto článku se zaměříme na Shopify i na prémiovou verzi Shopify Plus. Posvítíme si na jednotlivé poplatky za plány, aplikace, konverze či transakční poplatky.

Plány a jejich ceny

Shopify nabízí tři hlavní tarifní plány určené pro různé podnikatelské potřeby:

  1. Basic Shopify – Tento plán je ideální pro nové a malé podniky, které s online prodejem teprve začínají. Startuje na 32 USD měsíčně a nabízí všechny základní funkce potřebné pro spuštění e-shopu, včetně účtů pro dva zaměstnance, neomezeného počtu produktů a 24/7 podpory.

  2. Shopify – Pro podniky, které potřebují více funkcí pro růst, je tu plán Shopify za 92 USD měsíčně. Kromě funkcí zahrnutých v Basic plánu, tento plán nabízí účty pro pět zaměstnanců, profesionální reporty a nižší transakční poplatky.

  3. Advanced Shopify – Tento plán je určen pro velké podniky a e-shopy, které potřebují pokročilé nástroje pro správu a analýzu dat. Za 399 USD měsíčně získáte podrobné reporty, 15 účtů pro zaměstnance a nejlepší dostupné transakční poplatky.

Začít můžete zdarma a první měsíc platíte pouze 1 USD. Plány můžete měnit podle toho, jak porostete. Pokud se rozhodnete platit nikoli měsíčně, ale ročně, můžete na vybraném plánu ušetřit až 25 %. Basic plán vás pak vyjde na 24 USD, Shopify na 69 USD a Advanced na 299 USD za měsíc.

Poplatky za aplikace

1. Klaviyo

Klaviyo je pokročilá marketingová platforma pro e-mailing a SMS, která umožňuje vytvářet cílené kampaně na základě chování zákazníků. 

Cena: Odvíjí se od počtu kontaktů. Základní plán je zdarma pro 250 kontaktů, pro větší databáze ceník začíná na 20 USD/měsíc.

2. SEO Manager

SEO Manager pomáhá optimalizovat váš e-shop pro vyhledávače a nabízí přes 20 různých funkcí a nástrojů pro zlepšení SEO.

Cena: Aplikace stojí 29 USD/měsíc, což zahrnuje průběžnou podporu a aktualizace.

3. Yotpo

Yotpo je platforma pro správu recenzí, která umožňuje zákazníkům zanechat recenze produktů a obchodů.

Cena: Základní verze je zdarma, pro pokročilé funkce jako jsou e-mailové kampaně pro sběr recenzí je nutné přejít na placené plány, jejichž cena začíná na 15 USD měsíčně.

4. Shopify Email

Shopify Email nabízí jednoduchý způsob, jak vytvářet a odesílat marketingové e-maily přímo z vašeho admin rozhraní.

Cena: Zdarma pro základní použití s limitem 10 000 e-mailů měsíčně. Pro vyšší objemy je cena za každých 1 000 dalších e-mailů od 1 USD.

Transakční poplatky a fee z plateb kartou

Shopify účtuje dva typy poplatků spojených s prodejem:

Conversion fee (transakční poplatky)
Pokud používáte jinou platební bránu než Shopify Payments, budou vám účtovány transakční poplatky za každý prodej. Tyto poplatky se pohybují v rozmezí od 0,6 % do 2 % za transakci, v závislosti na vašem plánu a kryjí náklady spojené s integrací Shopify s externím poskytovatelem plateb.

Fee z plateb kartou: 
Existují také poplatky za zpracování kreditních karet, které se pohybují od 1,6 % + 30 centů do 1,9 % + 30 centů za transakci, opět v závislosti na plánu.

Kolik stojí Shopify Plus

Shopify Plus je prémiová verze platformy navržená speciálně pro velké podniky a rychle rostoucí značky, které vyžadují pokročilé funkce, vysokou úroveň customizace a rozšířenou podporu. Tato platforma je ideální pro e-shopy s vysokým objemem prodeje, které potřebují robustní řešení schopné zvládnout komplexní operace a poskytnout zákazníkům bezproblémový nákupní zážitek.

Ceny Shopify Plus jsou obvykle stanoveny individuálně na základě specifických potřeb a požadavků obchodníka. Sazba není pevně daná a každý si musí vyjednat cenu, která nejlépe odpovídá jeho velikosti a obratu.

Výchozí cena

Základní cena obvykle začíná na 2 300 USD měsíčně. Tato suma však může být vyšší v závislosti na mnoha faktorech, jako je např. objem prodeje, počet stránek a transakcí či vaše specifické potřeby.

Cena na základě obratu

V některých případech může být cena také vyjednána na základě procentuálního podílu z obratu vašeho e-shopu. Toto řešení může být výhodné pro velmi velké e-shopy s vysokým objemem prodeje.

Pozn.: Uvedené ceny a výše poplatků byly platné k datu 1. 4. 2024. Aktuální ceníky všech Shopify plánů vč. poplatků najdete zde.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.