Optimalizace IT nákladů se Shopify Plus

V dnešní digitální době je pro podniky klíčové efektivně spravovat své IT náklady na e-commerce. Jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je využití SaaS (Software as a Service) modelu, který nabízí Shopify Plus.

Shopify Business

Co je Shopify Plus?

Shopify Plus je prémiová verze oblíbené e-commerce platformy Shopify. Je navržen tak, aby vyhovoval potřebám velkých podniků. Shopify Plus nabízí řadu funkcí, které pomáhají firmám šetřit čas a peníze, včetně pokročilých API, vysoké úrovně zabezpečení a škálovatelnosti.

Jak Shopify Plus snižuje IT náklady?

SaaS model

Shopify Plus funguje na SaaS modelu, což znamená, že veškerý software je hostován na cloudových serverech Shopify. To eliminuje potřebu nákupu a údržby drahého serverového hardware a software. Navíc, s Shopify Plus neexistují žádné náklady na aktualizace software, protože všechny aktualizace a údržba jsou prováděny automaticky. Samozřejmě existují výjimky například pro upravené šablony nebo headless frontend.

Výhody SaaS technologieNevýhody SaaS technologie
Dostupnost: Schopnost běžet prostřednictvím internetového prohlížeče 24/7 z jakéhokoli zařízení.Infrastruktura řešena dodavatelem: Dodavatel spravuje vše, což vás činí závislými na schopnostech a možnostech dodavatele.
Nákladová efektivita: Žádné předchozí náklady na hardware a flexibilní platební metody, jako jsou modely pay-as-you-goOmezené možnosti úprav systému: Většina SaaS aplikací nabízí málo možností pro přizpůsobení systému. Shopify Plus tento problém řeší pomocí headless přístupu a Commerce Components.
DevOps náklady: Žádná instalace, aktualizace zařízení nebo tradiční správa licencí.
Škálovatelnost: Snadno škálovatelné řešení pro uspokojení měnících se potřeb.
Ukládání dat: Data jsou pravidelně ukládána v cloudu.
Analytika: Přístup k nástrojům pro zpracování dat a inteligenci.
Zvýšení bezpečnosti: Poskytovatelé SaaS investují nemalé množství financí do technologií a odborných znalostí v oblasti bezpečnosti.

Integrace a automatizace

Shopify Plus nabízí širokou škálu integrací s dalšími obchodními nástroji a platformami, což umožňuje podnikům automatizovat řadu svých procesů. Tím šetří čas a snižují náklady na manuální práci. O tomto jsme psali více v tomto článku.

Škálovatelnost

Shopify Plus je velmi škálovatelná platforma, což znamená, že může růst s vaším podnikem. To eliminuje potřebu investovat do nového IT infrastruktury, když se váš byznys rozšiřuje. S Shopify je možné začít se základním tarifem a následně pomocí Shopify Markets expandovat na zahraniční trhy. Pokud vyvstane potřeba je možné přejít na Shopify Plus, které podporuje B2B a pokročilé možnosti úprav vašeho e-shopu a pro ty největší Shopify nabízí Commerce Components. I se základním tarifem můžete používat Shopify POS a prodávat v kamených prodejnách.

Vše z výše uvedeného nevyžaduje zásah programátorů. Navýšíte tarif, nainstalujete, nakonfigurujete a můžete prodávat na dalších trzích.

Bezpečnost

Shopify Plus nabízí vysokou úroveň zabezpečení, což snižuje riziko bezpečnostních incidentů, které by mohly vést k vysokým nákladům. Shopify Plus je certifikován podle PCI DSS Level 1, což je nejvyšší úroveň zabezpečení kreditních karet.

Více o bezpečnosti píšeme zde.

Závěrem

Shopify Plus je výbornou volbou pro střední a velké podniky, které hledají způsoby, jak optimalizovat své IT náklady. Díky SaaS modelu, široké škále integrací, snadné škálovatelnosti a vysoké úrovni zabezpečení může Shopify Plus významně snížit náklady na IT.

Se Shopify je možné růst od malého MVP až po robustní e-commerce řešení. Pokud vše nechcete studovat sami, kontaktujte nás a můžeme vaše řešení navrhnout společně.

Zvažujete Shopify Plus jako vaši novou e-commerce platformu? V rozhodování vám může pomoci i toto srovnání platforem Shopify Plus, Adobe Commerce a Shoptet Premium. Zároveň to s vámi rádi prodiskutujeme podrobněji – rezervujte si svoji schůzku zde nebo nás kontaktujte pomocí formuláře níže⬇⬇⬇

Přečtěte si další články ze série Shopify Business:
Shopify Business #1: Jak Shopify Plus zjednodušuje integraci systémů a automatizaci procesů
Shopify Business #2: Shopify Plus jako globální řešení pro expanzi
Shopify Business #3: Je Shopify bezpečná platforma?

Zdroje:

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.