Je Shopify bezpečná platforma?

V tomto článku se podíváme na některé klíčové aspekty bezpečnosti, které Shopify Plus nabízí svým uživatelům.

Shopify Business

Jedním z hlavních motivů pro napsání tohoto článku byl fakt, že bezpečnost je často u e-commerce opomíjena nejen při samotném vývoji a provozu, ale také při plánování nákladů na začínající e-shop, což má v krajních případech za následek ztrátu zákazníku nebo neúspěch celého podnikání v digitálním prostoru.

Digitální svět je pod větším tlakem

Bezpečnost je jedna z klíčových aktivit, do které je nutné investovat, což prokazují i níže uvedená data. Podle několika zdrojů došlo v posledních pěti letech k významnému nárůstu kybernetických útoků:

  1. Embroker: kybernetické útoky byly pátým největším rizikem v roce 2020 a staly se novou normou ve veřejném i soukromém sektoru.
  2. AAG IT Services informuje, že počet kybernetických útoků se celosvětově zvýšil o 125 % v průběhu roku 2021.
  3. TechTarget uvádí, že phishingové útoky se zvýšily o 61 % v roce 2022.
  4. CompTIA zaznamenala nárůst phishingových útoků o 48 % v první polovině roku 2022.
  5. PurpleSec náklady na kybernetickou bezpečnost se v roce 2021 zvýšily o 22,7 %.
  6. Forbes týdenní kybernetické útoky se na celém světě zvýšily o 7 % v prvním čtvrtletí roku 2023 ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku.

A jak to řeší Shopify?

Shopify bezpečnost řeší pomocí několika procesů, které jsou realizovány během návrhu, provozu ale i vývoje. Pro tyto standardy existují certifikace, které Shopify splňuje a jsou popsány níže.

PCI

Shopify je certifikován jako dodržující standardy PCI DSS Level 1. PCI Security Standards Council je globálně uznávaná organizace zaměřená na udržování standardů pro bezpečné zpracování transakcí s kreditními kartami. Pomáhá poskytovatelům, jako je Shopify, a obchodníkům na Shopify bezpečně zpracovávat platby kreditními kartami a chránit informace o držitelích karet.

SOC

Reporty System and Organization Controls (SOC) jsou hodnocením informačních systémů společnosti, které potvrzují, že společnost splňuje sadu standardů, včetně kritérií týkajících se bezpečnosti a dostupnosti jejích služeb. Shopify za svoje služby obdržel reporty SOC 2 Type II a SOC 3.

DDOS

Shopify chrání váš web před DDOS, jedním nejčastějších typů útoku, pomocí Cloudflare DDOS Protection. Shopify dále splňuje výše uvedené certifikace, které nepřímo vyžadují odolnost vůči DDOS útoku tím, že kladou přísná kritéria na monitoring a stabilitu sítě.

Ochrana soukromí

Shopify platforma je navržena tak, aby umožnila svým zákazníkům transparentní kontrolu nad jejich osobními informacemi. Shopify se snaží usnadnit vám použití platformy tak, aby bylo v souladu s právními předpisy o ochraně soukromí a ochraně dat po celém světě.

Testování bezpečnosti

Shopify pravidelně provádí bezpečnostní testy a audituje své systémy a procesy, aby zajistil, že jsou v souladu s nejnovějšími bezpečnostními standardy a nejlepšími postupy. To zahrnuje pravidelné testování zranitelnosti a penetrace, revize kódu a monitorování bezpečnosti v reálném čase.

SSL

Shopify Plus automaticky zahrnuje SSL certifikát pro všechny své obchody. SSL (Secure Sockets Layer) je standardní technologie zabezpečení, která zajišťuje šifrovaný spoj mezi webovým serverem a prohlížečem. To znamená, že veškerá data, která jsou přenášena mezi vaším obchodem a vašimi zákazníky, jsou chráněna.

Zvažujete Shopify?

V rozhodování vám může pomoci i toto srovnání platforem Shopify Plus, Adobe Commerce a Shoptet Premium. Zároveň to s vámi rádi prodiskutujeme podrobněji – rezervujte si svoji schůzku zde nebo nás kontaktujte pomocí formuláře níže⬇⬇⬇


Přečtěte si další články ze série Shopify Business:

Shopify Business #1: Jak Shopify Plus zjednodušuje integraci systémů a automatizaci procesů
Shopify Business #2: Shopify Plus jako globální řešení pro expanzi
Shopify Business #4: Optimalizace IT nákladů se Shopify Plus

Zdroje:

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.