Shopify Plus jako globální řešení pro expanzi

V dnešním globálním obchodním prostředí je pro firmy nezbytné, aby měly schopnost expandovat na mezinárodní trhy. Shopify Plus je platforma, která nabízí řadu nástrojů a funkcí, které expanzi usnadňují. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Shopify business

Merchant of Record

Jedním z klíčových aspektů expanze na mezinárodní trhy je dodržování místních zákonů a předpisů v souvislosti s daněmi apod. Shopify Plus nabízí řešení prostřednictvím své funkce Merchant of Record.

Merchant of Record je právnická osoba odpovědná za prodej produktů zákazníkovi a za dodržování místních zákonů a předpisů v dané zemi nebo regionu. Pokud si najmete třetí stranu, jako je např. Global-e (je součástí Shopify Plus), může tato strana převzít tyto povinnosti za vás. To znamená, že nemusíte mít daňovou registraci v zemích, do kterých prodáváte. Global-e poskytuje daňovou registraci, což vám umožňuje dodržovat pravidla při mezinárodním prodeji.

Shopify Markets a Shopify Markets Pro

Shopify Plus nabízí také nástroje, které vám pomohou nastavit a spravovat prodej na mezinárodních trzích, a to konkrétně Shopify Markets a Shopify Markets Pro. Základní Shopify Markets vám umožňuje rychle a snadno přidat nové trhy a měny do vašeho obchodu. Shopify Markets Pro pak rozšiřuje tyto možnosti tím, že nabízí další funkce, které vám pomáhají řešit složitosti prodeje v jiných zemích nebo regionech, jako je správa daní a dovozních poplatků, specifické místní platební metody a další.

Funkce Shopify Markets Pro a Merchant of record jsou prozatím dostupné jen v některých zemích, nicméně plán Shopify je během roku 2023 rapidně zvýšit podporu v co největším počtu zemí.

Mezinárodní platební metody a Shopify Payments

Akceptace místních platebních metod je pro váš úspěch na mezinárodních trzích klíčová. Shopify Plus vám vše usnadňuje prostřednictvím funkce Shopify Payments. Umožňuje vám tak přijímat platby z různých zemí a měn bez nutnosti nastavovat třetí stranu pro zpracování plateb. Kromě toho Shopify Payments nabízí také urychlené platby, digitální peněženky a místní platební metody, což zákazníkům usnadňuje proces platby.

Daně

Platforma Shopify Plus nabízí možnost odhadovat cla a daně přímo v košíku, což eliminuje skryté náklady a zvyšuje konverzi, protože zákazníci nejsou později překvapení dodatečnými poplatky. To je obzvláště užitečné pro mezinárodní prodejce, kteří musí zohlednit různé daňové sazby a regulace v různých zemích.

Platební metody

Shopify Plus podporuje mnoho místních platebních metod, což znamená, že vaši zákazníci mohou platit tak, jak jim to vyhovuje. To opět zvyšuje konverzi a zlepšuje celkový zážitek zákazníka.

Mezinárodní doprava

Platforma Shopify Plus také usnadňuje mezinárodní dopravu. Můžete integrovat své sklady a řešení pro fulfilment objednávek pro snadnější správu v různých zemích. Shopify Plus rovněž nabízí možnosti pro optimalizaci dopravy, jako je například možnost nabídnout dopravu zdarma při dosažení určité hodnoty objednávky. Řešení, které Shopify nabízí pro mezinárodní dopravu se jmenuje Shopify Fulfillment Network (SFN).

Shopify Fulfillment Network (SFN)

Shopify Fulfillment Network (SFN) je služba nabízená Shopify, která umožňuje obchodníkům využívat síť skladů Shopify pro uskladnění a distribuci svých produktů. Tato služba je navržena tak, aby pomohla obchodníkům zlepšit efektivitu a rychlost plnění objednávek a zároveň snižila náklady na logistiku.

Jak to funguje: Když se obchodník přihlásí do SFN, jeho produkty jsou rozmístěny po celé síti skladů Shopify. Když pak zákazník zadá objednávku, je tato objednávka automaticky směrována do nejbližšího skladu, kde je produkt naskladněn.

Výhody: SFN nabízí řadu výhod pro obchodníky. Kromě zlepšení efektivity a rychlosti plnění objednávek může SFN také pomoci obchodníkům snížit náklady na skladování a distribuci. Díky své globální síti skladů SFN usnadňuje expanzi obchodníků na nové trhy.

Služby: SFN nabízí také řadu dalších služeb, včetně balení a odesílání objednávek, správy vrácených zásilek a dokonce i vlastního balení pro zvýšení důvěryhodnosti značky. Tyto služby mohou pomoci obchodníkům poskytnout lepší zákaznický zážitek a zároveň ušetřit čas a náklady spojené s logistikou.

Integrace: SFN je plně integrován do platformy Shopify, což znamená, že obchodníci mohou spravovat své zásoby a objednávky přímo z jejich Shopify dashboardu. Tato integrace také umožňuje obchodníkům sledovat stav svých objednávek v reálném čase a poskytovat svým zákazníkům přesné informace o sledování zásilek.

Jakmile se rozhodnete pro použití SFN, budete muset odeslat své zboží do jednoho nebo více skladů SFN. Tento proces zahrnuje vytvoření přepravního plánu ve vašem Shopify účtu, přípravu vašeho zboží pro odeslání, vytisknutí a připojení štítků k vašim zásilkám a nakonec odeslání zásilek do skladu SFN.

Po přijetí vašeho zboží do skladu SFN, Shopify provede kontrolu a zařadí vaše zboží do svého inventáře. Poté, co zákazník provede objednávku, SFN automaticky zboží vybere, zabalí a odešle přímo zákazníkovi.

Služba SFN je v současné chvíli dostupná pouze pro USA, nicméně je pravděpodobné, že Shopify plánuje rozšířit SFN i do Evropy.

One-Stop Shop

Shopify Plus funguje jako jedno místo pro všechny vaše potřeby v oblasti e-commerce. To znamená, že můžete spravovat všechny aspekty svého obchodu, od správy produktů a objednávek po marketing a analýzy přímo z jedné platformy. To usnadňuje správu a škálování vašeho obchodu, zejména pokud expandujete na nové trhy.

Závěr

Shopify Plus je silným nástrojem pro podniky, které se snaží expandovat na mezinárodní trhy. S funkcemi jako Merchant of Record, Shopify Markets, Shopify Markets Pro a Shopify Payments může Shopify Plus usnadnit proces expanze a pomoci podnikům růst a prosperovat na globální úrovni.

Zvažujete Shopify Plus jako vaši novou e-commerce platformu? V rozhodování vám může pomoci i toto srovnání platforem Shopify Plus, Adobe Commerce a Shoptet Premium. Zároveň to s vámi rádi prodiskutujeme podrobněji – rezervujte si svoji schůzku zde nebo nás kontaktujte pomocí formuláře níže⬇⬇⬇

Přečtěte si další články ze série Shopify Business:
Shopify Business #1: Jak Shopify Plus zjednodušuje integraci systémů a automatizaci procesů
Shopify Business #3: Je Shopify bezpečná platforma?
Shopify Business #4: Optimalizace IT nákladů se Shopify Plus


Zdroje:

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.