Adobe představuje Upgrade Compatibility Tool

Chcete proaktivně identifikovat nekompatibilní customizace před upgradem Magento? Adobe přišlo začátkem roku 2021 s užitečným nástrojem, který pomůže snížit rizika a také náklady na provádění běžných upgradů. Čtěte dál a zjistěte jak funguje. 

Chcete dělat upgrady chytře?

Aktualizace softwaru jsou nedílnou součástí každého, byť sebemenšího projektu. Zároveň jsou však velmi často opomíjeny a nedostává se jim značná pozornost například kvůli instantním finančním nákladům, které jsou potřeba zrovna někde jinde. Tyto ,,technické dluhy na upgradech“ se však s časem nakumulují, což ve výsledku může představovat některá rizika. Z hlediska vývoje a developmentu to ale známe asi všichni.

Adobe ale přišlo s poměrně revoluční funkcionalitou, která řeší všechny těžkosti spojené s upgradeováním.

Nástroj Upgrade Compatibility Tool umožňuje proaktivně identifikovat nekompatibilní customizace před upgradem Magento, což činí proces předvídatelnějším, a snižuje rizika a náklady na provádění běžných upgradů. A to už se vyplácí.

Jak Upgrade Compatibility Tool funguje?

Jedná se o nástroj rozhraní příkazového řádku (CLI), který analyzuje přizpůsobení pro danou instanci Magenta a identifikuje kód, který bude třeba před upgradem aktualizovat. Ve své verzi Alpha může nástroj Upgrade Compatibility Tool ověřit rozhraní API Magento PHP a schéma GraphQL, aby identifikoval potenciální problémy, které je třeba vyřešit před upgradem, s plánováním dalšího upgradu. I když cílem nástroje pro kompatibilitu upgradu je zvýšit plynulost procesu upgradu, nesnižuje potřebu regresního testování. (zdroj: Magento.com)

Alfa verze je aktuálně k dispozici a distribuována jako balíček Composer, který si můžete stáhnout z Magento Marketplace. Na našem blogu jsme o Magento Marketplace před nedávnem také psali.  

Upgrade Compatibility Tool je k dispozici pro všechny zákazníky Magento Commerce upgradující z verze 2.x  na novější verze. Pro každou novou verzi Magento Commerce vyjde také nová verze Upgrade Compatibility Tool. 

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.