Ekosystém Adobe Commerce: synergie komunity, podpory a vzdělávání

E-commerce se neustále vyvíjí a platforma Adobe Commerce (dříve známá jako Magento Enterprise) stojí v čele této evoluce. Ve skutečnosti není pouhou platformou, ale dynamickým ekosystémem, který zahrnuje uživatelskou komunitu, rozsáhlou podporu a školení. Navíc je tu Magento Open Source a komunitní projekt Mage-OS. Čím vám může být tento ekosystém užitečný?

adobe commerce ecosystem

Unikátní komunita

Domníváme se, že jádrem každé úspěšné platformy je její komunita. Adobe Commerce se může pochlubit jednou z nejaktivnějších a nejangažovanějších komunit na světě. Tvoří ji tisíce vývojářů, obchodníků, partnerů a digitálních agentur, kteří se podílejí na vývoji, vylepšování a podpoře této platformy. 

Základy fungování komunity:

  • sdílení znalostí, zkušeností, best practices  
  • vzájemná pomoc při řešení problémů, poskytování podpory a návodů
  • rozvoj platformy a inovace – nové funkce, moduly, plug-iny, add-ony… 
  • rychlejší oprava chyb, aktualizace a zvýšení bezpečnosti
  • otevřená diskuze a feedback – sdílení nápadů a připomínek, různé názory a přístupy přináší nové myšlenky   
  • společné projekty – spolupráce na řešení technických výzev

Členové komunity se pravidelně scházejí na událostech jako jsou Adobe Summit, Meet Magento (pořádá se v různých zemích, např. v UK), Magento Imagine a různých lokálních srazech, které poskytují vynikající příležitosti pro networking, sdílení best practices a učení se od předních odborníků v oboru.

Kde najdete nadcházející AC/Magento eventy?

Flexibilita a rozšíření

Na Adobe Commerce oceňujeme především flexibilitu a široké spektrum rozšíření, které jsou dostupné prostřednictvím Commerce Marketplace. Tyto pluginy a moduly jsou vytvářeny jak Adobe, tak komunitou vývojářů, což umožňuje uživatelům přizpůsobit si platformu podle svých specifických potřeb. Kromě toho Adobe poskytuje profesionální podporu a služby pro uživatele Adobe Commerce, včetně technické pomoci, bezpečnostních aktualizací a marketingových nástrojů.

Pro zařazení modulu na trh musí vývojáři splnit přísné kritéria kvality, včetně komplexních testů, zabezpečení, snadné instalace a kvalitního supportu. Tento proces zajišťuje, že všechny pluginy a rozšíření nejenže rozšiřují funkcionalitu platformy pro specifické potřeby uživatelů, ale také splňují vysoké standardy kvality a bezpečnosti, které Adobe pro své produkty požaduje.

Užitečné zdroje:

Vzdělávání a certifikace

Adobe Commerce ekosystém zahrnuje i bohaté možnosti vzdělávání, od online kurzů ač po osobní školení, které umožňují jak nováčkům, tak zkušeným profesionálům zlepšit své dovednosti a získat uznávané certifikace. Prostřednictvím Adobe Learning Paths si můžete osvojit strukturované vzdělávací cesty pro různé role, včetně vývojářů, řešení architektů a obchodních analytiků.

Užitečné zdroje:

Magento Open Source a Mage-OS

Mnozí z vás asi vědí, že kromě placené verze Adobe Commerce existuje také Magento Open Source – volně dostupná verze platformy, která nabízí základní funkce pro provozování e-shopů. Magento Open Source má kolem sebe rovněž vybudovanou silnou komunitu vlastní ekosystém a je oblíbenou volbou pro menší e-shopy a startupy.

Možná jste zaregistrovali, že nedávno se zrodil také projekt Mage-OS. Ten se nyní prezentuje jako rozšíření Magento Open Source, nikoliv jako jeho alternativa. S cílem podpořit širší komunitu, Mage-OS plánuje v roce 2024 uvolnit nové verze s funkcemi. Současně, v úzké spolupráci s Magento Association, se Mage-OS stává klíčovým hráčem v propagaci platformy Magento (open source).

Užitečné zdroje:

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.