Shopify vs. Shoptet – srovnání základních plánů

Uvažujete o zřízení e-shopu a dumáte nad tím, která e-commerce platforma by pro vás byla ta nejvhodnější? Na trhu je jich mnoho a není úplně jednoduché se v tom zorientovat. Připravili jsme pro vás srovnání dvou populárních platforem, a sice Shopify a Shoptet, které jsou vhodné pro firmy začínající s e-commerce.

Shopify versus Shoptet

Srovnání základních plánů

ShopifyShoptet
Cena nejzákladnějšího plánu770 Kč
(-20 % při platbě na celý rok)
340 Kč
Cena nejvyššího plánu9580 Kč3970 Kč
Technická podpora24/7 email a live chatpřes formulář
Počet produktůneomezený100-50 000
Počet uživatelů2 až 153 až neomezeně
Integrovaná platební bránaanoano
Úprava šablonrozšířená (resp. neomezená s headless)omezená

Shopify

Vhodné pro: 

Shopify je vynikající volbou pro malé a střední podniky, které hledají snadno použitelnou a škálovatelnou platformu se širokou škálou funkcí. Díky přístupu “mobile first” ji ocení všichni, kteří rádi vyřizují pracovní záležitosti přes telefon (k dispozici je mobilní aplikace pro správu e-shopu).

Tato platforma je známá svým uživatelsky přívětivým rozhraním, takže je vhodná i pro ty, kteří nemají rozsáhlé technické znalosti. K nastavení a správě obchodu nepotřebujete být vývojářem, poměrně snadno to zvládnete i s omezenými technickými znalostmi.

Dostupné plány: 

Shopify nabízí 3 cenové plány (pro náročnější projekty také Shopify Plus), které se liší rozsahem funkcionalit a dalšími parametry. Při rozšiřování funkcionalit je však třeba počítat s dodatečnými náklady. Hodí se tedy spíše pro firmy, které jsou ochotné dále investovat do infrastruktury svého e-shopu.

Hlavní výhody Shopify:

  • velký počet šablon
  • možnost drag and drop editace
  • vlastní API v základním cenovém plánu
  • technická podpora 24/7
  • neomezený počet produktů
  • k dispozici velký počet aplikací a aplikací zdarma
  • připravenost na globální prodej (jazyky, měny, sklady, automatické překlady, podpora prodeje mimo EU)
  • rozšířené platební možnosti 
  • stabilnější provoz, méně výpadků
  • globální síť serverů – web je rychlý ať jsou vaši zákazníci kdekoliv
  • velmi dobrá možnost úprav a změn platformy v rámci SaaS trhu

Shopify nabízí široký výběr aplikací a integrací, které uživatelům umožňují rozšířit funkčnost jejich obchodu (pro instalaci není třeba technická znalost, vše lze naklikat na webu). Díky tomu je vysoce flexibilní a dá se přizpůsobit různým obchodním potřebám. Shopify poskytuje i řadu nástrojů a funkcí SEO, které pomáhají podnikům zlepšit jejich pozice ve vyhledávačích a celkovou viditelnost firmy.

Pro firmy působící na vícero trzích nebo plánující expanzi má Shopify k dispozici nástroje Shopify Markets a Shopify Markets Pro. Ve všech základních plánech jsou k dispozici funkcionality jako specifická témata nebo ceny pro různé trhy, překlad a adaptace obsahu apod. Pro pokročilejší funkcionality jako specifické místní platby nebo správa daní a dovozních poplatků je potřeba využít právě Shopify Markets nebo Shopify Markets Pro. Více o nich píšeme v tomto článku.

Platforma je rovněž známá svými robustními bezpečnostními opatřeními, včetně certifikace SSL, pravidelnými bezpečnostními aktualizacemi a spolehlivou hostingovou infrastrukturou, která pomáhá chránit data zákazníků a udržovat bezproblémovou provozuschopnost.

Shoptet

Vhodné pro: 

Shoptet je platforma, která si získala popularitu hlavně ve střední Evropě. Nabízí podporu místních jazyků, měn a platebních metod, takže je díky svým lokalizovaným funkcím a podpoře vhodná pro podniky v tomto regionu. 

Tato platforma je uživatelsky velmi přívětivá a tudíž je dobrou volbou pro úplné začátečníky a malé podniky, které mají spíše základní potřeby elektronického obchodování a nechtějí se pouštět do žádných větších akcí.

Shoptet se obecně více hodí pro obchody s jednoduchými produktovými řadami, nežli pro podniky se složitými zásobami nebo pokročilými požadavky. Nabízí integrace na tržiště přizpůsobená středoevropskému trhu, což může být značné plus pro společnosti, které chtějí zvýšit viditelnost, posílit brand a zlepšit prodeje v této lokalitě. Shoptet klade důraz na bezpečnost a soulad s GDPR, což firmám zajišťuje spolehlivé fungování v souladu s předpisy o ochraně osobních údajů v Evropě.

Dostupné plány:

Shoptet v základu nabízí 4 cenově odstupňované plány, které jsou poměrně výhodné pro menší podniky s omezeným rozpočtem.

Hlavní výhody Shoptetu

  • nízké měsíční fee
  • nízké transakční náklady
  • velmi intuitivní pro začátečníky
  • vhodný pro firmy ze středoevropského regionu (podpora lokálních jazyků, měn a platebních metod)
  • napojení na místní tržiště
  • soulad s GDPR v rámci Evropy

Shrnutí

Obě e-commerce platformy jsou vhodné pro malé a střední podniky, nabízí přívětivé uživatelské prostředí a řadu možností customizace.

Shoptet je díky lokalizovaným funkcím vhodnější pro podniky působící ve středoevropském regionu, které si vystačí se základními e-com funkcionalitami a neplánují mnoho vlastních úprav. Tomu odpovídá i velmi příznivá cena.

Shopify lze díky jeho značné flexibilitě obecně doporučit firmám se specifickými potřebami a složitějšími produktovými řadami, které využijí pokročilejší funkce a nástroje a počítají s větším množstvím úprav.

Potřebujete výkonný e-shop?

Pomůžeme vám! Provedeme analýzu vašich potřeb a doporučíme optimální řešení. Stačí nás kontaktovat pomocí formuláře níže⬇ nebo si zarezervovat konzultaci zde a my se vám ozveme.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.