Shopify Plus vs. Adobe Commerce vs. Shoptet Premium

Srovnání e-commerce platforem je klíčovým krokem při výběru správného řešení pro váš dobře fungující e-shop. Na trhu jich existuje mnoho variant, my se v tomto srovnání zaměříme na tři populární možnosti: Shopify Plus, Adobe Commerce a Shoptet Premium. Pro koho se hodí a jaké jsou jejich plusy a mínusy? Jaké jsou jejich funkcionality a podle čeho se rozhodovat? To vše se dozvíte v našem článku níže.

Shopify Plus vs. Adobe Commerce vs. Shoptet Premium

Shopify Plus

Shopify Plus je plně hostovaná e-commerce platforma, která je ideální pro malé,střední a v některých případech velké podniky. Nabízí snadné použití a intuitivní uživatelské rozhraní pro správu a vytváření obchodu. S dobře optimalizovaným mobilním designem a rozsáhlým ekosystémem aplikací a rozšíření poskytuje možnosti růstu a personalizace. Nicméně je potřeba počítat s omezenou možností vlastního programování a vyššími náklady u větších podniků.

Vhodné pro: 

Pro malé, a střední a v některých případech velké podniky, které potřebují snadno použitelnou a plně hostovanou e-commerce platformu. Není vhodné pro velké podniky podnikající v regulovaném prostředí, jako například prodej léků.

Výhody:

  • Snadné použití: intuitivní uživatelské rozhraní, které je snadné naučit se používat. Je to ideální volba pro podniky, které preferují jednoduchost a rychlost nasazení.
  • Plně hostovaná platforma, což znamená, že nemusíte řešit technické aspekty, jako je správa serverů, aktualizace softwaru nebo zabezpečení. To ušetří čas a zdroje vašeho týmu.
  • Široká škála předpřipravených designových šablon, které umožňují rychlé a snadné vytvoření profesionálně vypadajícího obchodu. Můžete také přizpůsobit design dle svých potřeb.
  • Rozsáhlý ekosystém aplikací, který umožňuje přidávat další funkcionality a rozšiřovat možnosti vašeho obchodu. To vám umožňuje přizpůsobit platformu podle svých potřeb a růst společně s vaším podnikáním.
  • Dobrá mobilní optimalizace. Vaše stránky obchodu budou plynule fungovat a budou uživatelsky přívětivé na různých zařízeních, což je klíčové v dnešní době mobilního nakupování.
  • Bezpečnost a spolehlivost. Vaše data budou chráněna a zároveň můžete spoléhat na to, že váš obchod bude dostupný pro zákazníky bez výpadků.
  • Skvělá podpora a školení: Shopify Plus nabízí 24/7 podporu prostřednictvím telefonu, e-mailu nebo chatu. Máte tak jistotu, že v případě problémů nebo otázek budete mít k dispozici pomocnou ruku. Kromě toho jsou k dispozici také školení a zdroje pro efektivní využití platformy.
  • Digitální marketing: Shopify Plus nabízí nástroje pro digitální marketing, jako jsou slevové kupóny, e-mailový marketing, integrace se sociálními sítěmi atd. 
  • Customizace SASS produktu i pro velké podniky díky Shopify Components, což ve světě SASS není standard.

Nevýhody:

  • Omezená možnost vlastního programování a úprav kódu.
  • Vyšší náklady na rozšíření a provoz pro větší podniky.
  • Složité úpravy core funkcionalit, které jsou vyžadovány v regulovaném prostředí jako je například prodej léků.

Adobe Commerce

Adobe Commerce, dříve známý jako Magento Commerce, je robustní e-commerce platforma vhodná pro střední a velké podniky. S integrovanou funkcionalitou pro správu obsahu, digitální marketing a personalizaci nabízí široké možnosti pro pokročilé online obchodování. Díky flexibilitě a možnosti přizpůsobení platformy prostřednictvím rozsáhlých funkcí a API je Adobe Commerce oblíbenou volbou pro ty, kteří potřebují silnou podporu mezinárodního prodeje a propojení s dalšími Adobe produkty. Nicméně složitější nasazení může vyžadovat hlubší technické znalosti pro provádění úprav a údržby.

Vhodné pro: 

Střední a velké podniky, které potřebují robustní e-commerce platformu s pokročilými funkcemi. Narozdíl od Shopify Plus je vhodné i pro regulované prostředí.

Výhody:

  • Vysoká flexibilita a přizpůsobitelnost. Poskytuje pokročilé nástroje a možnosti úprav, které vám umožní vytvořit unikátní a plně přizpůsobený online obchod dle vašich potřeb.
  • Silná podpora mezinárodního prodeje. Adobe Commerce má integrovanou funkcionalitu pro mezinárodní prodej, včetně správy různých měn, daní a lokalizace. Tato podpora je klíčová pro rozšiřování vašeho obchodu na globální trhy.
  • Integrovaná správa obsahu, která umožňuje správu přímo z platformy. Můžete snadno aktualizovat a upravovat obsah svého webu, produktové stránky, blogy atd.
  • Silná integrace s dalšími produkty Adobe. Jako součást většího ekosystému Adobe Experience Cloud umožňuje snadnou integraci s dalšími produkty Adobe, například s Adobe Analytics nebo Adobe Target. To poskytuje široké možnosti pro personalizaci a optimalizaci vašeho obchodu.
  • Silné API a rozšiřitelnost. To umožňuje snadnou integraci s externími systémy a aplikacemi a rozšíření funkcí vašeho obchodu.
  • Spolehlivost a škálovatelnost pro růst vašeho obchodu. Zvládá vyšší provozní zatížení a poskytuje robustní infrastrukturu pro bezproblémový chod vašeho obchodu.
  • Profesionální podpora a školení. Můžete se spolehnout na jejich tým odborníků, kteří vám pomohou s nasazením či řešením problémů.
  • Pokročilé nástroje pro digitální marketing jako jsou segmentace zákazníků, automatizace e-mailového marketingu, personalizace obsahu a další. Tím můžete efektivně oslovovat své zákazníky a zvyšovat konverze.

Nevýhody:

  • Vyšší náklady a složitější nasazení oproti jiným platformám.
  • Vyžaduje pokročilejší technické znalosti pro úpravy a údržbu.

Shoptet Premium

Shoptet Premium je e-commerce platforma zaměřená na malé a střední podniky, kteří preferují jednodušší a cenově dostupné řešení. S rychlým nasazením a relativně nízkými náklady má Shoptet Premium snadné používání a integrovanou podporu pro lokální trhy ve střední a východní Evropě. I když nabízí základní funkcionality a omezené možnosti úprav a rozšíření ve srovnání s jinými platformami, Shoptet Premium je oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí jednoduchou a cenově dostupnou e-commerce platformu.

Vhodné pro: 

Malé a střední podniky, které preferují jednoduchou a cenově dostupnou e-commerce platformu.

Výhody:

  1. Jednoduché nasazení a používání. S intuitivním uživatelským rozhraním a přehledným správcem obchodu můžete rychle vytvořit a spravovat svůj online obchod.
  2. Cenová dostupnost. Platíte jen měsíční poplatek za služby, což vám umožňuje snížit počáteční náklady na provoz vašeho obchodu.
  3. Integrovaná podpora pro střední a východní Evropu. Má předdefinované nastavení pro jednotlivé země, včetně podpory místních platebních bran, dopravy a jazyků.
  4. Rychlé nasazení. Díky předpřipraveným šablonám a nastavením můžete rychle nasadit svůj obchod a začít prodávat. 
  5. Podpora a školení. Můžete se obrátit na jejich zákaznickou podporu v případě problémů nebo otázek a využít jejich zdroje pro efektivní používání platformy.
  6. Obsahuje základní SEO nástroje, které vám pomohou optimalizovat váš obchod pro vyhledávače a zlepšit viditelnost ve výsledcích vyhledávání.

Nevýhody:

  • Vhodný pouze pro jednodušší online obchody.
  • Omezené funkce a rozšíření ve srovnání s jinými platformami.
  • Omezené možnosti úprav a přizpůsobení designu a funkcí.
  • Méně rozvinutý ekosystém plug-inů a rozšíření.

Podle čeho se rozhodovat

Při výběru mezi těmito e-commerce platformami je důležité vzít v úvahu specifické potřeby vašeho podniku, rozpočet a očekávaný rozsah provozu. Zvážit byste měli minimálně tyto klíčové faktory:

1. Rozsah vašeho podnikání

Zvažte velikost a rozsah vašeho podnikání. Shopify Plus je často vhodný pro střední a velké podniky, které nemají nestandardní proces v rámci jejich fungování, zatímco Adobe Commerce se více zaměřuje na střední a velké podniky s rozsáhlejšími požadavky na funkcionalitu a customizaci.

2. Funkcionality a rozšíření

Zkuste identifikovat požadované funkcionality a rozšíření pro váš online obchod. Shopify Plus nabízí široké spektrum aplikací ve svém ekosystému. Adobe Commerce má integrovanou funkčnost pro správu obsahu, digitální marketing a personalizaci. Shoptet Premium nabízí základní funkcionality a je vhodný pro jednodušší online obchody.

3. Přizpůsobitelnost

Zvažte, jakou úroveň přizpůsobení a vlastních úprav pro váš obchod potřebujete. Shopify Plus a Adobe Commerce poskytují možnosti přizpůsobení designu a funkcionality, přičemž Adobe Commerce je obecně více flexibilní a umožňuje vlastní programování. Shoptet Premium je omezenější v možnostech úprav a přizpůsobení.

4. Mezinárodní prodej 

Pokud plánujete expanzi na zahraniční trhy, zvažte, jak dobře platforma podporuje mezinárodní transakce, měny, daně a lokalizaci. Adobe Commerce a Shopify Plus jsou známé svou silnou podporou mezinárodního prodeje a lokalizací.

5. Náklady

Porovnejte náklady na licenci, provoz a rozšíření každé platformy. Shopify Plus a Adobe Commerce obecně vyžadují vyšší počáteční investici, zatímco Shoptet Premium nabízí cenově dostupnější řešení.

6. Podpora a školení

Zajímejte se o dostupnost podpory a školení od poskytovatelů e-commerce platforem. Shopify Plus nabízí 24/7 podporu, zatímco podpora Adobe Commerce a Shoptet Premium závisí na poskytovateli.

Porovnání funkcionalit

Shopify PlusAdobe CommerceShoptet Premium
NasazeníRychléSložitějšíRychlé
Vlastní programováníOmezenéFlexibilníOmezené
Vlastní úpravyOmezenéMožnéOmezené
DesignMožnost přizpůsobení vč. headless přístupuMožnost přizpůsobení vč. headless přístupuOmezené
Mobilní optimalizaceAnoAnoAno
Digitální marketingDobrá podporaSilná integraceZákladní podpora
RozšiřitelnostRozsáhlý ekosystém, APIRozsáhlý ekosystém, APIOmezená
Mezinárodní prodejAno, některé moduly jako např. Markets Pro zatím pouze pro USASilná podporaLokální trhy
Podpora24/7Závisí na poskytovateliŠkolení a podpora
Cenová politikaStřední až vyšší náklady podle množství úpravVyšší nákladyNízké náklady

Pro učinění správného rozhozhodnutí je důležité pečlivě posoudit všechny faktory vzhledem k vašim potřebám, cílům a rozpočtu a důkladně porovnat funkce jednotlivých platforem.

Stále si nejste jisti?

Pomůžeme vám! Provedeme analýzu vašich potřeb a doporučíme optimální řešení. Stačí nás kontaktovat pomocí formuláře níže⬇ nebo si zarezervovat konzultaci zde a my se vám ozveme.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.