Mage Titans 2023: report z komunitní Magento konference

Náš kolega Marek Kubačák se nedávno zúčastnil konference Mage Titans 2023 v Manchesteru a my vám přinášíme krátké zpravodajství o tom, co tam zažil a jaké jsou nejnovější trendy v oblasti Magento. 

“Jeden z vás”

Jedním z vrcholů konference byl pocit sounáležitosti s Magento komunitou, který celou akcí prostupoval. Od okamžiku příjezdu jsem se cítil vítaný a podporovaný. Organizátor Space 48 se skutečně snažil vytvořit bezpečnou a přívětivou atmosféru pro všechny, bez ohledu na jejich zázemí nebo úroveň zkušeností. Jako nováček v této komunitě jsem byl ohromen tím, jak snadné bylo navázat kontakt s ostatními účastníky a jak ochotně se dělili o své znalosti a zkušenosti.

V průběhu konference jsem se zúčastnil řady přednášek a workshopů z různých oblastí jako je vývoj, provoz nebo obchod. Všichni přednášející byli velmi erudovaní a zapálení pro své obory a z každého sezení jsem odcházel s pocitem inspirace a motivace.

Magický Mage-OS

Jedním z nejzajímavějších vývojových trendů v souvislosti s Magento, o kterém jsem se na konferenci dozvěděl, byl Mage-OS: nezávislý fork Magento Open Source, který dělá obrovský pokrok v oblasti elektronického obchodování. Mage-OS posouvá platformu Magento na další úroveň přidáváním nových funkcionalit a featur. A protože se jedná o „skutečný“ open-source projekt, nic nezůstane skryto (promiň, Adobe).

Spojení s Hyvä

Hyvä úzce spolupracuje s Mage-OS a poskytuje rychlé a flexibilní front-end řešení pro obchody Magento. Zatímco Mage-OS je open-source zdarma, Hyvä je placený produkt, který poskytuje další funkce a podporu pro e-shopy běžící na Magento. Mage-OS a Hyvä nabízejí nový vzrušující způsob, jak vytvářet rychlé a responzivní online obchody.

Jednou z hlavních výhod Hyvä je její výkon. Hyvä díky použití moderních front-end technologií a štíhlé architektury zajišťuje rychlejší načítání stránek a celkově lepší výkon než tradiční frontendy Magento. To může vést k výraznému zlepšení engagementu uživatelů, zvýšení míry konverze a zlepšení pozice ve vyhledávačích.

Budoucí výzvy

Stojí však za zmínku, že Mage-OS musí v budoucnu najít nebo vyvinout vlastní front-endové řešení, protože stávající šablona Magento Luma zastarává. Pokud se bude držet vize vytvoření moderního, flexibilního a škálovatelného řešení, které je zdarma a může ho použít používat každý, pak by to měl být open-source.

Závěrem…

Celkově byla konference Mage Titans 2023 vynikající akcí. Představila nejnovější vývoj v oblasti Magento a e-commerce a zároveň poskytla příležitost k navázání spojení s komunitou. Vřele vám doporučuji se této konference v budoucnu zúčastnit. Dozvíte se mnoho nového, navážete cenné kontakty. A navíc budete odcházet s pocitem inspirace ohledně budoucnosti elektronického obchodování.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.