Hyvä vs. PWA: Co je vhodnější pro váš e-commerce?

Hyvä a PWA (progresivní webová aplikace). Často se o nich mluví v souvislosti s modernizací Magento e-commerce. Jedná se o dvě různé technologie či přístupy, které mohou být použity pro různé účely. Hyvä je šablona pro vytváření e-commerce webů, zatímco PWA jsou moderní webové aplikace. Jaké přesně jsou mezi nimi rozdíly, kdy je použít, pro koho jsou vhodné a co vám mohou přinést? Pojďme se na to podívat pěkně zblízka.

Co je Hyvä

Hyvä je šablona pro e-commerce platformu Magento 2, která je navržena tak, aby poskytovala vysokou úroveň výkonu a rychlosti pro webové stránky e-shopů. Má mnoho integrovaných funkcí pro e-commerce, jako jsou košíky, platební brány a další. Tato frontendová šablona disponuje optimalizovaným kódem, což vede k rychlejšímu načítání stránek, menší zátěži a tedy i menším nákladům na provoz webového serveru. A jak všichni víme, na rychlosti hodně záleží…

Customer Centricity

Hyvä také nabízí mnoho funkcí, které jsou navrženy tak, aby usnadnily a zlepšily nákupní zážitek pro zákazníky (customer experience), například rychlé filtrování, sledování objednávek, porovnávání produktů a další. Šablona je plně responzivní, takže budete schopni zlepšit konverzní poměr i u mobilních návštěvníků. Díky široké nabídce možností plateb, doručení a personalizace zvyšuje pravděpodobnost nákupu, spokojenost zákazníků a snižuje tak náklady na marketing.

Pro koho je vhodná?

Nemáte k dispozici milionový rozpočet? Nevadí. Hyvä je ideálním řešením pro všechny firmy, které hledají snadno použitelnou a flexibilní platformu pro správu a optimalizaci svého e-shopu. Šablona je navržena tak, aby byla rychlejší a jednodušší na implementaci, a tím i cenově dostupnější.

Hyvä může být ideální volba, pokud řešíte:

  • pomalé načítání stránek
  • složité uživatelské rozhraní
  • nízký konverzní poměr 
  • přetížení vývojářů
  • omezený rozpočet

Výhody Hyvä

  • Zrychlení načítání stránek – pomocí snížení počtu dotazů na server
  • Skvělý výkon –  díky minimalistickému designu a pokročilým technologiím
  • Jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní pro administraci e-shopu
  • Responzivní řešení – zlepšuje CX na všech zařízeních
  • Velká uživatelská komunita – podpora při vývoji a řešení problémů

Hyvä vs. PWA

Hyvä a PWA jsou dvě různé technologie, které mají odlišné využití a cíle. Zatímco Hyvä je spíš výkonná nativní šablona pro Magento, takže se zaměřuje na zrychlení frontendu Magento víc než cokoliv jiného, PWA (progresivní webová aplikace) se zaměřuje na rychlost, ale i zlepšení uživatelské zkušenosti prostřednictvím vylepšení mobilních webových aplikací, nové techologie a experimenty díky headless přístupu.

PWA je webová aplikace, která se chová jako nativní aplikace. Umožňuje uživatelům snadný přístup k obsahu a funkcím webových stránek bez nutnosti stahování a instalace nativních aplikací. PWA nabízí možnosti jako offline režim, notifikace, instalace na plochu a další, což umožňuje vytvořit uživatelsky přívětivou a responzivní aplikaci.

Pokud zvažujete (headless) PWA, nabízí se řešení v podobě frameworku StoreFront X. Jedná se o aktuálně nejrychlejší frontendové headless PWA řešení pro Magento 2, jehož velkou předností je flexibilní modulární architektura, která zjednodušuje a zrychluje jeho nasazení. Díky bezkonkurenční rychlosti a plnému SSR (server-side rendering) pro co nejlepší SEO je ideálním řešením pro klienty s komplexními e-shopy, kteří neustále pracují na vylepšování performance svého businessu.

Základním rozdílem mezi Hyvä a PWA je tedy to, že Hyvä je šablona pro e-commerce platformu Magento, zatímco PWA je technologie či přístup k vytváření webových aplikací.

HyväStoreFront X PWA
Pro koho jeVhodné pro malé a středně velké společnosti s rozsáhlými e-shopovými požadavky, kteří hledají jednoduché a rychle implementovatelné Magento frontend řešení.Vhodné pro středně velké a velké společnosti, které potřebují rychlý a responzivní e-shop s pokročilými funkcionalitami s cílem maximalizovat nákupní zážitek.
Náročnost implementaceV porovnání s PWA je snadná, nicméně za cenu nižší flexibility.Snadná za předpokladu použití akcelerátoru jako je například StoreFront X.
Náklady na implementaciRelativně nízké, nevyžaduje licenční poplatky, ale vyžaduje investici do vývojeNízké až střední, nevyžaduje licenční poplatky, ale vyžaduje investici do vývoje.
FunkcionalityObdobné či mírně omezené v porovnání s nativní šablonou Luma v Magento 2.Rozsáhlé, včetně podpory pro offline režim a notifikace.
HeadlessNe. Jedná se o nativní šablonu pro Magento.Jedná se o hotový open-source headless PWA framework.
VýkonVysoký, díky minimalistickému designu a pokročilým technologiím jako je Alpine.js a Tailwind. Vysoký, díky rychlému načítání stránek a optimalizaci pro mobilní zařízení

Pro koho je PWA vhodná?

PWA je vhodná zejména pro ty firmy, které chtějí poskytnout uživatelům vynikající zážitek z používání aplikace a které se nechtějí z důvodu časové a finanční náročnosti pouštět do vývoje a následné údržby plnohodnotné nativní aplikace.

PWA může být ideální volba, pokud:

  • máte zvýšenou návštěvnost stránek z mobilních telefonů
  • pracujete s omnichannelem 
  • potřebujete zrychlit svou webovou aplikaci
  • chcete vytvořit uživatelský dojem podobný aplikaci
  • potřebujete výrazně zlepšit uživatelskou zkušenost a míru konverze
  • nemáte dostatek času a peněz na vývoj nativní aplikace
  • budete chtít do vašeho ecommerce řešení zahrnovat další služby a nástroje

Výhody PWA

  • Zlepšuje uživatelský zážitek. Přináší zákazníkům podobný pocit jako při používání aplikace.
  • Je rychlá. Oproti SPA má vylepšené ukládání do mezipaměti, takže přenáší ještě méně dat a reaguje na interakce uživatelů ještě rychleji.
  • Snadno se instaluje a nahrazuje mobilní aplikaci. Uživatelé si ji mohou zdarma nainstalovat jedním kliknutím a v jejich zařízení zabere jen málo místa. Navíc uživatele nerozptyluje od aktuální činnosti na webu a případné konverze. 
  • Funguje i offline, alespoň některé funkce ano.
  • Zlepšuje engagement uživatelů díky webovým push notifikacím. Návštěvníci se vracejí častěji a mají lepší engagement ukazatele ve srovnání s běžnými uživateli.

Závěrem…

Pokud tedy hledáte technologii pro vytváření moderních e-commerce webových stránek, může být Hyvä dobrá volba. Pokud však hledáte způsob, jak poskytnout moderní a rychlé uživatelské zkušenosti pro webové aplikace, může být PWA lepší volbou.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.