STOREFRONT X – nejrychlejší PWA současnosti

StoreFront X je název našeho zbrusu nového PWA frameworku pro Magento 2. Díky bezkonkureční rychlosti a plnému SSR (server-side rendering) pro co nejlepší SEO má ideální přepoklady se stát esem ve vašem rukávu.

Představujeme STOREFRONT X!

StoreFront X je aktuálně nejrychlejší frontendové PWA řešení pro Magento 2, které výrazně vylepší vaši UX a zvýší konverzní poměr, a to až o 20 %. Spojuje výhody klasické SSR webové aplikace a moderní PWA aplikace a zároveň nahrazuje nativní mobilní aplikaci.

Nápad vytvoření vlastního PWA frameworku vznikl při hledání vhodného řešení pro naše Magento 2 enterprise klienty. Žádný z existujících frameworků nesplňoval naše představy a proto jsme přišli s vizí StoreFront X. Jelikož jsme přesvědčeni, že PWA je budoucnost e-commerce, ty tisíce hodin práce za to stály.

Pro koho je Storefront X určený?

StoreFront X je pro firmy, kteří mají svůj e-commerce business postavený na Magento 2. Je ideální pro klienty s komplexními e-shopy, kteří neustále pracují na vylepšování performance jejich businessu.

Jak StoreFront X funguje?

StoreFront X (SFX) je framework a knihovna na tvorbu moderních frontendů pro Magento 2. Je od začátku navžený tak, aby byl jednoduše upravitelný a zároveň výkonný. Architektura SFX je proto modulární – skládá se z velmi malého jádra a přídavných modulů pro jednotlivé funkcionality. Zákazníkovi tedy nenutí nějaké nevyhovující defaultní řešení, ale vše je možné si nastavit přímo na míru. 

Velkou výhodou tohoto řešení architektury je i pozitivní vliv na performance, jeden z nejdůležitějších faktorů, který by měl provozovatel e-shopu sledovat. Naším cílem bylo, aby SFX byl rychlý, plynulý, bez záseků a dlouhých načítání. Každou funkcionalitu jsme proto důsledně promýšleli z hlediska dopadu na výkon.

Proč StoreFront X podporuje plný server-side rendering (SSR)? Má totiž také pozitivní dopad na rychlost a lepší SEO. Když prohlížeč udělá úvodní dotaz, vrátí se mu plně vyrenderované HTML, které může ihned zobrazit. Stránka se tak zákazníkovi načte velmi rychle. Např. PWA Studio nebo Scandi PWA toto neumí a tak úvodní HTML je prázdné a aby se něco zobrazilo,  musí se načíst i množství JavaScriptu. Z pohledu indexace se jedná o daleko efektivnější řešení – je méně výpočetně náročnější a levnější. Obecně velcí e-com hráči stále sázejí právě na vyrenderované HTML.

Tím se dostáváme i ke konkrétnímu dopadu na byznys, kterým je zvýšení konverzní poměru. Na webu najdete hodně studií jaký má úvodní rychlost načítání vliv na konverzní poměr (třeba tady jedna od Deloitte). Rychlost a příjemnost použití je proto jednou z hlavních věcí, na které se SFX soustředí především. Když zákazník otevře poprvé StoreFront X, musí ho do dvou sekund vidět plně načtený a funkční.

Proč je StoreFront X lepší než ostatní PWA frameworky?

  • Rychlost
    Místo řečí jsou lepší reálné výsledky. A nejde jen o rychlost. StoreFront X předčí ostatní frameworky ve všech metrikách Lighthouse Performance Score viz níže. Pokud vás zajímá, jak je na tom váš web, zkuste tento nástroj.
Storefront X
  • Lepší SEO
    Díky server-side renderingu má StoreFront X lepší SEO, rychleji se načte a “funguje” i na starších prohlížečích nebo v prohlížečích, kde je vypnutý JavaScript.
  • Stvořen přímo pro Magento
    StoreFront X je postavený od základu výlučně pro Magento a díky tomu je efektivnější. Stejně jako Magento nabízí SFX absolutní volnost upravit téměř libovolnou část. Magento developeři tedy automaticky vědí jak postupovat bez nutnosti číst dokumentaci.
  • Jednoduchá použitelnost
    StoreFront X se vyhýbá zbytečné komplexitě a robustnímu kódu. Například kód zobrazující kategorii má ve SFX pár desítek řádků. Ve Vue Storefront a PWA Studio má stovky až tisíce řádků, protože musí zohlednit množství různých faktorů (framework je pro více backendů apod.). Vývoj, škálování a údržba jsou proto snažší než v případě jiných frameworků.
  • Rozšiřitelnost
    StoreFront X je díky modulární architektuře v základu jednoduché ovšem velmi přizpůsobitelné a rozšiřitelné řešení. Snadno lze přetížit libovolnou část SFX nebo jakéhokoliv modulu. V PWA Studio je přetěžování zbytečně komplikované a zdlouhavé, u Vue Storefront má negativní dopad na výkon. Přetěžování ve SFX funguje tak, že starý kód je odstraněn a do prohlížeče se nedostane. U jiných PWA tomu tak není, což vede ke zpomalení načtení stránky a zhoršení SEO (viz Core Web Vitals).

Pojďte se s námi pobavit o tom, jak StoreFront X může pomoci posunout váš byznys zase o pár úrovní výš.

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.