New release – Magento Commerce 2.4.2

Nový release Magento Commerce proběhl 9. února 2021. Zajistí lepší zabezpečení, výkon a poskytne obchodníkům upgrady nástrojů, které mohou ještě víc podpořit jejich business.  Podívejte se na highlighty nové verze Magento Commerce 2.4.2.

Globálně rostly tržby elektronického obchodování za rok 2020 zhruba o 30 %. Prodejci se poučili, že musí digitalizovat a jejich business musí přejít do on-line prostředí. Podle výsledků průzkumu B2B Digital Commerce 360, více než 80 % respondentů B2B uvádí, že s velkou nebo určitou pravděpodobností v tomto roce nakoupí online ještě více, než v roce 2020.
Nejnovější verze Magento Commerce 2.4.2 přináší ještě větší spolehlivost platformy, zvýšené zabezpečení a nové nástroje e-shopu pro uživatele i obchodníky.

Podívejte se na přehled hlavních vylepšení

Vylepšené platební workflow pro B2B a bezkontaktní platby

Postup schvalování nákupu (approval workflow) u B2B nyní podporuje jakoukoli platební metodu. Nové rozhraní GraphQL API navíc přidává podporu pro headless commerce implementací.

Magento Commerce 2.4.2 nově podporuje online platby v B2B za účelem vylepšení nákupů, které dříve podporovaly pouze offline platby. Nyní mohou obchodníci flexibilně nastavovat pravidla pro nákupy, bez ohledu na způsob platby a kupující mohou pro všechny objednávky používat stejný pohodlný platební proces.

payment workflow

Page Builder a Media Gallery upgrade – lepší výkon a vývojářské prostředí

Madia Gallery nově obsahuje Image Optimization. Je možné nastavit optimalizovanou verzi obrázku, namísto hi-res verze uložené v galerii. Díky menšímu obrazovému souboru e-shop neztratí výkon při vykreslování obsahu. Další novinkou je řízení přístupu v admin panelu, které definuje uživatelská oprávnění pro přístup do galerie a editační možnosti. Toto vylepšení umožňuje grafikům a digitálním agenturám získat přístup k instanci Magento a provádět správu přímo v systému, aniž by obchodníci odhalili svá data.

Page Builder zavádí možnost náhledu obsahu pro zobrazení na mobilních zařízeních a počítačích. Aktualizace nástroje snižuje úsilí vývojářů při migraci obsahu a přizpůsobování Page Builder CSS.

Mobilní editace v rámci PageBuilderu

Zrychlení přijetí funkcí
a time-to-value

Magento Commerce 2.4.2 spouští koncept In-Product Guidance. Ten poskytuje administrátorům pomoc a tipy v uživatelském rozhraní na lepší využití produktu. Díky tomu budou mít k dispozici oznámení o nových funkcích, tipy k nástrojům apod., což nové administrátory rychleji zapojí a ty stávající naučí používat málo využívané funkce. To povede ke zrychlení time-to-value.

In-product Guidance je k dispozici výhradně obchodníkům Magento Commerce fungujícím na verzi 2.4.2.

Zvýšení kvality platformy i vylepšení škálovatelnosti pro podporu až 20x větších katalogů

Magento Commerce 2.4.2 obsahuje několik vylepšení kvality a výkonu platformy, pro vývojáře vývojáře i obchodníky. 

Vylepšení VBE zahrnuje následující

  • Braintree nyní nabízí funkce Buy Now Pay Later.
  • Dotdigital doručuje transakční SMS zprávy.
  • Vertex podporuje komoditní kódy pro přepravu do a z globálních regionů.

Magento nativně zvládne 20x větší katalog out-of-the-box, bez následných optimalizací a customizací.

Magento katalog

…………………………………………..

Na co se u Magento můžete těšit dál?

Například na nový Upgrade Compatibility Tool. Ten umožní transparentní a spolehlivé porovnání aktuální produkční verze Magento Commerce s novým vydáním. Bude tak možné analyzovat kompatibilitu vlastních nainstalovaných modulů. Nástroj bude fungovat mezi libovolnými dvěma verzemi Magento Commerce 2.x.x.  

Zpět na články
Sdílet článek:
Spojte se s námi

    Rezervujte si schůzku zde nebo vyplňte tento formulář a my se vám co nejdříve ozveme:

    Beru na vědomí zpracování osobních údajů.